2016 m. kovo 2 d., trečiadienis

Kepti varškėčiai



   Kepti varškėčiai - paprastas, skanus greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas. Keptus varškėčius patiekiu su natūraliu jogurtu ir uogiene. Tikras skanumėlis.
   Norint pasigaminti 2 - 3 porcijas šių varškėčių, Jums reikės:

  • 200 g varškės (aš naudojau liesą);
  • 1 kiaušinio;
  • 1 a. š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 0,5 a. š. sodos;
  • 1 š. citrinos sulčių;
  • 120 g miltų;
  • sviesto (kepimui);
  • 4 - 6 š. natūralaus jogurto;
  • 2 - 3 a. š. mėgstamos uogienės.

   Į varškę įmuškite kiaušinį, supilkite cukrų, druską, vanilės ekstraktą, užgesintą sodą citrinos sultimis, sumaišykite viską. Galiausiai berkite miltus kol masė taps vientisa ir nelabai lipni. Miltų gali reikėti šiek tiek daugiau arba mažiau.

   Varškėčių tešlą iškočiokite ir išspauskite norimo dydžio ir formos blynelius. Jei forma nesvarbi galite tešlą tiesiog supjaustyti, tik kad blyneliai nebūtų labai stori.

   Varškėčius kepkite ant sviesto kol abi pusės gražiai parus. Iškeptus varškėčius galite pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su jogurtu ir uogiene.


   Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą